کلینیک ترک اعتیاد کرج
رصا :
مركز درمان اعتياد تريتا
سلام من روزی یک یک سوم قرص بی دو . رو مصرف میکنم میخاستم. ترک کنم. آیا تو مرکز شما بصورت سرپایی امکانش هست
مشاهده
|
حمید رضا افشاری :
مرکز درمان سومصرف مواد دماوند
سلام.پسرم روزی ۳عددقرص متادون۴۰مصرف میکنه.میخواد خونه ترک کنه.میتونم اندازه مصرف یک ماه براش تهیه کنم ازکلینیک شماو((دوزمصرفیش رو کم کنم))ممنون میشم اگه کمک و راهنمایی بفرمایید بنده رو
مشاهده
|
حسینی :
گروه درمان اعتیاد سلامت و تندرستی
سلام مدارک مورد نیاز برای پذیرش چیه؟
با بیمه ی خاصی قرارداد دارید؟
مشاهده
|
م،ز :
گروه درمان اعتیاد سلامت و تندرستی
سلام .خانمی که ۴ساله تریاک مصرف میکنه برای درمان چی بهش پیشنهاد میکنید
مشاهده
|
اعظم عبدی :
مركز درمان اعتياد تريتا
سلام برای ترک هروئین چه پیشنهادی دارید
مشاهده
|
در کلینیک ترک اعتیاد کرج چه خدماتی ارائه می شود؟
خانواده های زیادی وجود دارند که با مشکل اعتیاد یکی از اعضای خانواده رو به رو هستند. با اینکه اکثر معتادان تمایل دارند ترک کنند اما معمولا در آن موفق نیستند. به طور کلی اعتیاد بیشتر ریشه روانی دارد و بهتر است در کلینیک های ترک اعتیاد هنگام درمان اعتیاد به این مورد توجه شود. وقتی شخصی به یک مرکز ترک اعتیاد در کرج مراجعه می کند، ابتدا شرح حالی از وضعیت او می پرسند و اطلاعاتی مانند نوع مواد مصرفی، مشکلات فردی و خانوادگی، مدت اعتیاد و ... را در پرونده او ثبت می کنند و سپس با توجه به نوع مواد مصرفی و شرایط شخص، یک روش درمانی در پیش گرفته می شود. همچنین روان درمانی، خانواده درمانی و برگزاری کلاس ها و دوره های آموزشی نیز از دیگر اقدامات کلینیک های ترک اعتیاد در کرج است.
مطالعه بیشترانواع روش های ترک اعتیاد
ترک اعتیاد مسئله حساسی است که اگر بدون برنامه و بی توجه به شرایط شخص انجام شود، با شکست مواجه خواهد شد و سبب ناامیدی شخص بیمار و خانواده اش می شود. از این رو انتخاب یک روش اصولی برای ترک اعتیاد اهمیت زیادی دارد. در ادامه برخی از روش های مرسوم ترک اعتیاد را که اکثر مراکز ترک اعتیاد کرج از آن استفاده می کنند را بررسی خواهیم کرد.
ترک اعتیاد به روش سقوط آزاد
شاید تا به حال در برخی از فیلم ها دیده باشید که شخص معتاد به مواد مخدر را با طناب به تخت می بندند تا او را ترک دهند. در این روش ترک اعتیاد، هدف این است که فرد را در زمان کوتاهی ترک دهند و به ریشه های روانی این مشکل توجهی نمی کنند. به همین دلیل معمولا افرادی که با این روش اعتیاد خود را ترک می کنند، دوباره به سمت مواد مخدر می روند.
ترک با استفاده از دارو
در این روش هم مانند روش قبلی قطع مواد به صورت ناگهانی انجام می شود با این تفاوت که برای کاهش عوارض و درد های بیمار، از دارو استفاده می شود. البته هنگام مصرف دارو باید توجه داشت که این نوع داروها باید در مدتی محدود و با دوزهای مشخصی مصرف شود. همچنین اگر مصرف دارو زیر نظر پزشک و روان درمانگر باشد، بازدهی بالاتری خواهد داشت.
کاهش تدریجی مصرف مواد
در این روش مواد مصرفی به صورت تدریجی کاهش می یابد به این شکل که هر روز مقدار مواد مصرفی را کمتر می کنند تا در نهایت به صفر برسد. با این حال در این روش هم احتمال برگشت فرد وجود دارد و بهتر است برای بازدهی بیشتر زیر نظر پزشک متخصص و روانپزشک انجام شود.
روش ماتریکس
در این روش نیازی به بستری کردن فرد نیست و فرد می تواند زندگی عادی خود را داشته باشد. این روش بیشتر برای ترک اعتیاد به شیشه استفاده می شود. در روش ماتریکس، برای خانواده فرد نیز جلسات آموزشی گذاشته می شود تا آن ها هم نحوه رفتار صحیح با بیمار را بیاموزند. به طور کلی در این روش ترکیبی از متد های درمان حمایتی، خانواده درمانی، زوج درمانی، گروه درمانی، رفتار درمانی و مصاحبه انگیزشی نیز استفاده می شوند.
ترک اعتیاد به کمک روان درمانی
روان درمانی اگر در کنار درمان های پزشکی قرار بگیرد بهترین روش درمان است. روانشناس علاوه بر بررسی علل اعتیاد، روش های مقابله با وسوسه و تمایل به اعتیاد دوباره را به فرد آموزش می دهد. حضور دائمی یک روانشناس و امکان تماس با متخصص باعث می شود فرد بیمار مرحله به مرحله با اعتیاد خود مقابله کند و پس از ترک به زندگی عادی خود برگردد.
تاثیر نوع مواد مصرفی بر روش درمان
دو درمان کلی با توجه به نوع مواد مصرفی وجود دارد.
درمان های پرهیز مدار
این نوع درمان در مورد افراد معتاد به شیشه، حشیش و مواد محرک کاربرد دارد و فرد، مصرف مواد مخدر را ناگهانی و در مدت بسیار کوتاهی کنار میگذارد.
درمان های نگه دارنده
این نوع درمان برای افرادی که به مواد افیونی مانند تریاک و هروئین اعتیاد دارند مناسب بوده و معمولا به علت مدت طولانی ترش، پایدارتر است. درمان های نگه دارنده بسته به نوع مواد مصرفی و طول مدت مصرف آن یک تا چند سال طول می کشند.
نقش خانواده ها در ترک اعتیاد
اعتیاد یکی از اعضای خانواده بر دیگر اعضا تاثیر مستقیمی دارد و خانواده درمانی باعث می شود دیگر اعضا نسبت به این بیماری و نحوه برخورد با بیمار، آگاهی بیشتری کسب کنند. همچنین برخی از مشکلات در خانواده سبب گرایش فرد به مواد می شود که در روش خانواده درمانی، با بررسی این مشکلات علاوه بر کمک به شخص بیمار به دیگر اعضای خانواده نیز کمک می شود. همچنین خانواده نقش مهمی در مراقبت های پس از ترک ایفا می کند و باید بداند ترک اعتیاد، روند سختی است و فرد بیمار در این دوران تحریک پذیر است.
چرا می گویند معتاد یک بیمار است نه مجرم؟
اگرچه اکثر افراد به حرف می گویند معتاد بیمار است نه مجرم اما در واقعیت این را قبول ندارند و اعتیاد را یک مشکل اخلاقی و ضعف در اراده شخصی می دانند. برای مثال شخصی را در نظر بگیرید که افسردگی دارد. نمی توان به چنین شخصی گفت چرا افسرده ای؟ یا خودت انتخاب کرده ای که افسرده باشی. در مواجه با چنین فردی ابتدا علل افسردگی او بررسی می شود تا با برگزاری جلسات درمانی توسط یک روانشناس یا روانپزشک، حال روحی او بهتر شود. در رابطه با شخصی که گرفتار اعتیاد شده است هم نباید گفت تو خودت انتخاب کرده ای که این چنین باشی!!
تاثیر ژنتیک، شرایط بد اجتماعی، فقر، بیماری و مشکلات روحی، فشار و زورگویی دوستان، ناتوانی جنسی در آقایان، عدم توجه و کنترل والدین، نبود امکانات و شیوه های تفریحی و ... از جمله علل گرایش افراد به اعتیاد است. بنابراین قبل از اینکه اعتیاد را ضعف در اراده فرد دانست، باید ریشه آن را پیدا کرد و با کمک متخصصین این حوزه و روانشناسان به درمان آن پرداخت.
ویژگی های مرکز ترک اعتیاد خوب در کرج
کلینک های ترک اعتیاد نقش مهی برای ترک اعتیاد دارند و از آنجایی که بیمار ممکن است خودش وضعیت روحی خوبی نداشته و نتواند یک مرکز ترک اعتیاد خوب پیدا کند، خانواده و اطرافیان او می توانند برای پیدا کردن یک مرکز تخصصی ترک اعتیاد خوب تحقیق کنند. برای تحقیق در این رابطه لازم است نسبت به ویژگی های یک مرکز ترک اعتیاد خوب آگاهی کافی داشته باشند. برخی از این ویژگی ها عبارتند از:
اعتبارسنجی مرکز ترک اعتیاد
مهمترین ویژگی یک مرکز ترک اعتیاد داشتن مجوز های رسمی است. برای یک مرکز بستری ترک اعتیاد، مجوزهای متعددی نیاز است که توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی صادر می شود. یکی از تفاوت های اصلی مراکز بستری ترک اعتیاد و کمپ های ترک اعتیاد داشتن چنین مجوزهایی می باشد. در واقع مراکزی که مجوز بستری ندارند نمی توانند از درمان سم زدایی و سایر درمان هایی که به بستری نیاز دارند، استفاده کنند. به همین جهت بهتر است قبل از بستری بیمار در یک مرکز ترک اعتیاد، از داشتن مجوزها اطمینان حاصل شود.
وجود امکانات رفاهی در کنار خدمات درمانی
زمانی که بیمار در مراکز درمانی بستری می شود، باید از نظر جسمی و روحی در آرامش باشد به همین جهت یک مرکز ترک اعتیاد خوب باید در کنار خدمات درمانی، امکانات رفاهی خوبی هم داشته باشد و یک فضای شاد و آرام برای بیمار ایجاد کند.
برنامه ریزی و روش های درمان
همانطور که در قسمت های بالاتر توضیح دادیم، ترک اعتیاد روش های مختلفی دارد و از آنجایی که شرایط هر کدام از بیماران متفاوت می باشد، یک مرکز ترک اعتیاد خوب در کرج باید برای هر بیمار متناسب با شرایط و نوع ماده مصرفی، روند درمانی متفاوتی در نظر بگیرد. برای مثال شرایط ترک متادون و ترک هرویین متفاوت هستند و هنگام مراجعه به یک کلینیک ترک اعتیاد، چنین مواردی باید در نظر گرفته شوند.
پیگیری و مراقبت در دوره نقاهت
برای ترک اعتیاد وجود مراقبت پس از درمان از اهمیت زیادی برخوردار است و برخی از اختلالات رفتاری بعد از ترک و نحوه مواجه شدن با آن ها باید توسط متخصصین و کادر درمانی به بیماران و خانواده هایشان آموزش داده شود. در واقع اعتیاد به مواد مخدر عوارض شدیدی بر سیستم عصبی و مغز فرد وارد می کند که این آسیب ها مدت ها پس از درمان نیز همراه بیمار خواهند بود و ممکن است سبب گرایش مجدد فرد به اعتیاد شوند. به همین جهت پیگیری و مراقبت در دوره نقاهت بسیار مهم و تعیین کننده است.
