کبابی و جگرکی هفت تیر کرج
جگرکیاخان سالار
مم مد باربیکیو
جیگر چی
جگرسرای چاشنی عظیمیه
جگرکی ستاره
جگرسرای دلدادگان
جگر سرا و کبابی پاتوق کوهستان
جگر سرای سجاد
جگرچی
جگرکی مهراب
جگر و کباب سرای کندو
جگر سرای دوپینگ
جگر سرای دوستی
جگرکی هامون
جیگر میگر
جیگرکی برادران
کبابی و جگرکی در کرج
برای ایرانیها خوردن انواع کباب و جگر از جمله لذیذترین خوراکیها محسوب میشود. شاید به همین دلیل است که در گوشه و کنار هر شهر ایران به ویژه شهرهای بزرگ بساط کبابی و جگرکی برپاست. با توجه به وسعت و جمعیت بالای شهر کرج، یکی از مورد توجهترین رستورانهای کوچک و بزرگ ارائه دهنده خوراکی ها، کبابی و جگرکی در کرج از جمله مورد توجهترین بخشها به شمار میرود. با ما همراه باشید تا در مورد این موضوع خوشمزه و جالب توجه با شما صحبت کنیم.
مطالعه بیشترعلاقه ایرانیان به کباب و دل و جگر
واژۀ جگرکی در فرهنگهای فارسی با اوصاف و عباراتی چون جگرکفروش، دکان جگرفروش، بابکنندۀ دل و جگر گوسفند و فروشندۀ آن تعریف شده است. در قدیم جگرکیها اغلب دوره گرد بودهاند و بساط آنها در اطراف سلاخ خانهها بر پا بوده است. از آنجایی که کباب گوشت غذای اعیان و اشراف محسوب میشده، جگر کبابی به عنوان یک خوراکی اقتصادی برای قشر ضعیفتر مورد توجه قرار داشت. اما امروزه خوردن این خوراکی خوشمزه هیچ ارتباطی با طبقه اجتماعی افراد ندارد و هرکس بسته به میل و ذائقهاش خواهان این خوراکی است. ضمن این که شکل ارائه این غذاها نیز تغییر کرده و به جای چرخهای دوره گردی، کباب و جگر کبابی در مغازهها و رستورانهای تمیز، مجهز و به صورت کاملا بهداشتی ارائه میشود.
مصرف دل و جگر دام در سراسر دنیا به شکلهای مختلف و در تهیه غذاهای متنوع رایج است. اما مصرف این خوراکیها در ایران شکل و بوی دیگری دارد. ایرانیان از دیرباز به کباب کردن گوشت علاقه داشتهاند و بسیاری معتقدند که کباب به شکل کنونی آن در ایران ابداع شده است. جگر کباب شده دارای عطر و طعم بینظیر و خاصی است که بسیار اشتها برانگیز بوده و به نظر میرسد نسبت به سایر روشهای طبخ از جمله سرخ کردن، خوراک، پختن در آب و… روشی همه پسندتر است.
استفاده از دل و جگر کباب شده نیز در میان ایرانیان سالها است که رواج دارد و دل و جگر کباب شده گوسفند از جمله خوراکیهای خوشمزه و پرطرفدار محسوب میشود که غالبا به عنوان میان وعده یا هوسانه و گاهی نیز به عنوان غذای اصلی استفاده میشود.
جگری که در کبابی و جگرکیها ارائه میشود جگر سیاه یا همان کبد است. این اندام محل ذخیره ریزمغذیها است و دارای ویتامینهای گروه ب به خصوص ب ۶، ب۱، ب۲ و ب۱۲ و حاوی اسیدفولیک، آهن و روی است. پروتئین موجود در جگر هم رده پروتئین گوشت قرمز بوده و یکی از مهمترین ویتامینهای موجود در آن ویتامین A است. نباید فراموش کنید که این اندام سرشار از چربی است و مصرف تنها ۱۰۰ گرم آن تقریباً ۱٫۵ برابر بیشتر از حد مجاز، کلسترول وارد بدن میکند. یک سیخ جگر متوسط نزدیک ۸۰ کالری انرژی دارد که میزان آن در هر صد گرم به ۱۸۵ کالری میرسد. پس باید در خوردن این خوراکی لذیذ و خوشمزه حتما اعتدال را رعایت کنید.
نگاهی به بساط کبابی و جگرکیها در کرج
یکی از پر تعدادترین مغازههای ارائه خوراکیهای پختنی در ایران، کبابی و جگرکی است، اگرچه شاید این صنف کمتر از فست فود فروشیها مورد توجه قرار دارد اما به عنوان یکی از صنفهای قدیمی و مورد توجه ایرانیان همواره مورد عنایت قرار داشته است. فقط کافی است دوری در شهر کرج بزنید، مطمئنا از حجم بالای مغازههای کبابی و جگرکی در کرج متعجب خواهید شد. نکته اینجا است که برای یک میان وعده یا هوسانه خوشمزه اما بهداشتی باید سراغ کدامیک از مغازهها رفت؟ آیا اصول بهداشتی در همه این مغازهها رعایت میشود؟ انتخاب بهترین کبابی و جگرکی در کرج با توجه به این نکتهها کمی سخت خواهد بود.
نکات مهم خرید از کبابی و جگرکیها در کرج
اگرچه خوردن کباب و دل و جگر خیلی لذت بخش به نظر میرسد و طرفداران بسیاری دارد اما اگر به نکاتی که در ادامه به آنها میپردازیم توجه نکنید باید چند برابر هزینهای که برای خرید این خوشمزهها پرداخت کردهاید صرف دوا و درمان کنید. نکات مهمی که باید در خرید کباب و جگر از کبابی و جگرکی در کرج به یاد داشته باشید عبارتند از:
طعم و کیفیت غذا
گوشت و جگر از جمله محصولات دامی هستند و بنابراین کیفیت، سلامت و تازگی آنها حتما باید مورد توجه قرار گیرد. گاهی اوقات ممکن است برخی سودجویان با اضافه کردن انواع ادویه جگر یا گوشت مانده و رو به فساد را به جای یک وعده غذای سالم به شما بفروشند. پس توصیه میکنیم که برای خرید این محصولات حتما به مغازههای معتبر و مورد اطمینان مراجعه کنید.
محیط کبابی و جگرکی در کرج
محیطی که در آن غذا میل میکنید نقش مهمی در لذت بردن شما از غذا و همچنین سلامت آن خواهد داشت. محیط جگرسرا و کبابی باید محیطی آرام، دنج، خانوادگی و مهمتر از همه تمیز و بهداشتی باشد.
رعایت نکات بهداشتی در طبخ
هیچ چیز به اندازه سلامت غذا نمیتواند مورد اهمیت باشد، جگر، دل و قلوه و همچنین انواع گوشت کبابی باید در شرایط خاص و با روشهای استاندارد، اصولی و بهداشتی طبخ شوند تا طعم لذیذ و جذاب داشته باشند. رعایت نکات مرتبط با بهداشت و طعمسازی طبخ میتواند از نکات مهم در انتخاب بهترین کبابی و جگرکی در کرج باشد.
قیمت
برخی معتقدند هرچه قیمت پایینتر باشد بهتر است اما نباید فراموش کرد که هرچه مواد اولیه باکیفیت تر، رعایت بهداشت محیط بیشتر و محیط جگرکی و کبابی در کرج بهتر باشد مطمئنا مجبور به پرداخت هزینههای بیشتری خواهید بود. مواردی چون خرید ضدعفونی کننده ها، دستکشهای یکبار مصرف برای پرسنل، تهیه مایحتاج اولیه طبخ و… مطمئنا هزینههای بالایی برای رستوران خواهد داشت. پس اگر یک وعده غذایی با کیفیت و بهداشتی میخواهید باید هزینه آن را نیز بپردازید.
جمعبندی
جگر و کباب دو خوراکی مورد توجه در سفره رنگین ایرانیها به شمار میرود. اغلب ایرانیان به خوردن جگر یا گوشت کبابی علاقه زیادی دارند و همین مسئله باعث شده است که کار و کاسبی کبابی و جگرکیها همیشه رونق داشته باشد. ما در این مقاله تلاش کردیم اطلاعات مفید و مورد توجهی در خصوص کباب و جگر و همچنین معرفی ویژگیهای بهترین کبابی و جگرکی در کرج اشاره کردیم.