آموزشگاه قالی بافی کرج

لینک با موفقیت کپی شد. بروزترین ها بیشترین تخفیف بیشترین نظرات
آموزشگاه طراحی فرش و قالیبافی رخ ماه
آموزشگاه قالی بافی %20 تخفیف
ميدان كرج ، خیابان شهید بهشتی ، خیابان ا...
خانم افشار : مدرس دانشگاه | طراح و مجری انواع قالی ، گلیم و گبه | آموزش فرش : بافت ترکی ، فارسی گلیم ، گبه | طراحی نقشه فرش : دستی...
آموزشگاه قالی بافی
کرج ، گلشهر ، ۴۵ متری گلشهر ، خیابان شهی...
آموزش و فروش محصولات قلاب بافی بر طبق جدیدترین متد روز دنیا
آموزشگاه قالی بافی
سه راه گوهردشت ، انتهای خیابان بازار ملا...
آموزش قالی بافی درجه 1 و 2 | قالی بافی درجه 2 شامل : بافت با گره متقارن و نامتقا...
آموزشگاه قالی بافی
بلوار طالقانی شمالی ، نرسیده به میدان آز...
45 متری گلشهر ، کوچه شهید جنیدی ، پلاک 2...
آموزشگاه قالی بافی خود را به این لیست اضافه نمایید.
سوالات متداول آموزشگاه قالی بافی

هنر فرش بافی در ایران به هزاران سال قبل از میلاد مسیح باز می گردد . در وسایل پیدا شده زیر شهر های مدفون شده و بین النهرین مشخص شده است که فرش ایرانی قدمتی چندین هزار ساله دارد .

اما یک سوالی که برای همه پیش می آید این است که ، فرش با قالی تفاوتی دارد؟!

بله . در کل به هر وسیله بافته شده ای که پهن می شود یا به اصطلاح گستردنی است ، فرش می گویند . فرش انواع مختلفی دارد که به آنها قالی ، جاجیم ، گلیم ، پلاس و … می گویند .

اما تفاوت قالی با فرش چیست؟

به فرش های پرز دار قالی می گویند . یعنی فرش هایی که با پرز و چله بافته شده باشند . همچنین تفاوت قالی با قالیچه در اندازه های آن است . به فرش هایی که از 6 متر بیشتر باشند قالی می گویند و به فرش هایی که از 6 متر کمتر باشند قالیچه می گویند . البته ابعاد فرش مدرن یا فرش فانتزی هم نیز زیر 6 متر است.

لیست کامل بهترین آموزشگاه های قالی بافی کرج و استان البرز را در وبسایت کرج تبلیغ مشاهده بفرمایید

هنر قالی بافی چیست؟

قالی بافی و فرش بافی یکی از هنرهای قدیمی و ارزشمند ایرانیان است که افراد زیادی در شهرهای مختلف ایران، به آن می پردازند. در گذشته نحوه یادگیری این هنر، به شکل سنتی بوده و از یک استاد با تجربه به شاگردانش منتقل می شد. اما امروزه آموزشگاه های قالیبافی زیادی وجود دارند که علاوه بر آموزش قالی بافی ، موارد دیگری مانند گلیم بافی، چهره بافی، قلاب بافی، چله کشی، گونی بافی و ... را نیز آموزش می دهند.

مطالعه بیشتر

بازارکار قالی بافی

فرش و قالی ایرانی در دنیا یک برند شناخته شده است و مشتری های همیشگی خودش را دارد. به ویژه امروزه با ظهور سلیقه های خاص و مدرن، شاهد تنوع زیادی در نقش و نگار فرش ها هستیم و هر کسی با هر سلیقه ای می تواند فرش و قالی مورد علاقه خود را پیدا کند. همین امر سبب شده افراد زیادی به قالیبافی روی بیاورند و از این راه کسب درآمد کنند. در واقع خبر خوش این است که معمولا هر کسی که وارد کار قالیبافی می شود، از هفته سوم به بعد می تواند قالی ببافد و پس از گذشت مدت زمان کم و کسب تجربه می تواند درآمد داشته باشد.
همچنین در برخی از نمایشگاه های وزارت صنعت و معدن و برخی مراکز دیگر ممکن است مکانی برای عرضه محصولات بافته شده در اختیار قالیبافان قرار بدهند. به علاوه با توجه به رشد تکنولوژی و دسترسی راحت به شبکه های اجتماعی، هر فردی می تواند بدون نیاز به سرمایه زیاد یا مکان خاصی برای فروش، کارهای خود را در بستر اینترنت به نمایش گذاشته و به فروش برساند.

مهارت های مورد نیاز برای قالی بافی

چله کشی

اولین قدم برای بافتن قالی، تهیه دار قالی و چله کشی آن است. چله کشی به معنی مجموعه ای از نخ ها است که به موازات یکدیگر، در جهت طولی روی دار قالی کشیده می شوند. در واقع چله کشی یک عملیات آماده سازی تارها بر روی دار قالی است که عملیات رج و گره زدن، روی آن انجام می شود.

نقشه خوانی

به مجموعه نقش و نگارهایی که روی کاغذ شطرنجی مخصوص کشیده می شود، نقشه فرش می گویند و بافنده فرش یا قالی باید در زمینه نقشه خوانی مهارت زیادی داشته باشد تا بتواند از روی نقشه، آنچه از او می خواهند را پیاده سازی کند. در واقع نقشه خوانی یکی از مهمترین مهارت های قالی بافی است که برای چله کشی نیز به آن نیاز است.

شناخت مواد اولیه

فرش های دستبافت از نخ های ابریشم، کرک، پشم و الیاف طبیعی بافته می شوند و یک بافنده ماهر باید نسبت به مواد اولیه مصرفی در قالیبافی یا فرشبافی، شناخت کافی داشته باشد.

شناخت اصول قیچی زنی

در قالیبافی زمانی که یک رج بافته می شود، بافنده باید برگشته و اضافه پرزها را با قیچی مخصوص برش دهد تا سطحی یک دست و صاف بوجود بیاید. و اگر قیچی زنی درست انجام نشود، امکان خراب شدن طرح و نقش وجود دارد. به همین دلیل است که اصول قیچی زنی یکی دیگر از مهارت های مهمی است که یک بافنده باید یاد بگیرد.

عملیات پایانی

اگر شما یک کیک خوشمزه بپزید و تمام مراحل را به درستی انجام دهید، اما هنگام بیرون آوردن کیک از ظرف فر، دقت نکنید، ممکن است قسمتی از کیک به ظرف بچسبد و ظاهر کیک به کلی به هم بریزد. البته در رابطه با کیک ظاهر اهیمت چندانی ندارد اما این مسئله برای قالی کاملا متفاوت بوده و از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به همین دلیل است که عملیات پایانی قالیبافی بسیار مهم بوده و اگر بافنده در این زمینه مهارت نداشته باشد، ممکن است جداسازی فرش از دستگاه به درستی انجام نشده و خسارت های جدی به فرش وارد شود. بنابراین در مرحله نهایی، فرد قالیباف باید اصول جداسازی فرش از دستگاه را بداند و پس از پایان بافت فرش، آن را به کمک فرد دیگری از دستگاه جدا کند.

ابزارهای مورد نیاز برای قالی بافی

برخی از ابزارهای مورد نیاز برای قالی بافی عبارتند از:

دار قالی

دار قالی چهارچوبی به شکل مستطیل و از جنس چوب یا فلز است که قالی روی آن بسته می شود. دارهای قالیبافی با دارهای بافندگی گلیم و جاجیم فرق خاصی ندارند؛ تنها به مرور زمان کمی پیشرفته تر شده اند. ابعاد دار قالی به متراژ قالی یا فرش بستگی دارد و به طور کلی دار های قالی در دو نوع عمودی و افقی وجود دارند.

نقشه قالی

به طرحی که از روی آن قالی را می بافند، نقشه قالی می گویند. نقشه کشی ممکن است به دو روش سنتی (دستی) و کامپیوتری انجام شود و از لحاظ سبک انواع مختلفی مانند ساده، سنگین، شکسته (شکل های هندسی) و گردان (خطوط و قوس های دورانی شکل) داشته باشد. همچنین نقشه ها با توجه به طرحشان، اسم های مختلفی مانند نقش حوضی، نقش گل هشت پر، نقش بوته سه گل و ... دارند.

دفه

دفه یا دفتین وسیله ای فلزی و بسیار سنگین است که پس از بافتن رج برای کوبیدن گره های فرش استفاده می شود و از دو قسمت تیغه های فلزی و دسته تشکیل شده است.

کوجی

کوجی به میله کمکی پایه دار قالی گفته می شود که به لوله های اطراف دار بسته شده و به وسیله آن می توان چله فرش را تنظیم کرد. در فرش هایی با سایز بزرگ، استفاده از کوجی الزامی است اما در تابلو فرش ها نیازی به بستن کوجی نیست.

چاقوی قالیبافی

چاقوی قالیبافی وسیله ای است که برای بریدن نخ ها در هنگام گره زدن، استفاده می شود. و تفاوت در نوع گره زدن باعث شده چاقوهای قالیبافی شکل و ظاهر متفاوتی داشته باشند تا گره زدن راحت تر انجام شود.

قلاب

قلاب وسیله ای مانند چاقو است با این تفاوت که انگار به نوک آن میله ای به طول 1 الی 2 سانت چسبانده باشند. و در انتهای این میله، زائده ای قلاب مانند وجود دارد که برای جلو آوردن تار، گره زدن و بیرون کشیدن پرز از لا به لای تارها از آن استفاده می شود.

کاردک

اصطلاحاً در فرشبافی به نخ پشمی مورد استفاده برای پرزهای فرش که به صورت دو لا تهیه می‌شود خامه گفته می‌شود. و کاردک وسیله ای مانند چاقو است که برای بریدن سر خامه های اضافی بعد از گره زدن مورد استفاده قرار می گیرد.

قیچی

قیچی برای بریدن پرزهای اضافی فرش استفاده می شود و به همین دلیل ظاهر آن کمی با قیچی های معمولی متفاوت است. همچنین قیچی قالیبافی در دو نوع قیچی فارسی (اصفهانی) و قیچی ترکی (تبریزی) وجود دارد. قیچی اصفهانی بر روی هر دو تیغه خود، لبه هایی دارد که ارتفاعشان متناسب با ارتفاع پرز ها تغییر می کند. و قیچی ترکی به شکلی است که دسته ها در سطحی بالاتر نسبت به تیغه ها قرار دارند تا بریدن پرز ها راحت تر باشد.

شانه

شانه وسیله ای است که برای منظم کردن پشت فرش و جلوکشی گره ها از آن استفاده می شود. به این صورت که بعد از بافتن هر رج از فرش و قبل از کوبیدن دفه، شانه را بر روی گره های فرش می کشند.

در نهایت باید گفت قالیبافی، هنر لذت بخشی است که طرفداران زیادی دارد. و اگرچه آموزش قالیبافی به صبر و حوصله نیاز دارد اما نتیجه آن بسیار شیرین و لذت بخش است. به علاوه کمک گرفتن از مربیان با تجربه و آموزشگاه های حرفه ای، برای طی کردن این مسیر، کمک بسیاری می کند. به همین دلیل ما در بانک مشاغل کرج تبلیغ، لیستی از بهترین آموزشگاه های قالیبافی کرج را معرفی کرده ایم. 

(امتیاز 4.6 | 5254 رای)