توانبخشی ماهدشت کرج

لینک با موفقیت کپی شد.
جاده ماهدشت ، همايون ويلا
مهرشهر ، بلوار ارم ، خيابان ميلاد 2 ، پل...
کارشناس روانشناسی با بیش از ده سال سابقه در رابطه با کودکان استثنایی
توانبخشی
مهرشهر ، حسین آباد ، خیابان عدالت ، کوچه...
توانبخشی خود را به این لیست اضافه نمایید. مشاهده لیست کامل توانبخشی کرج
سوالات متداول توانبخشی

- توانبخشی بیماری‌های نورولوژیک (سکته مغزی، پارکینسون، ام اس، گلین باره، آسیب نخاعی، صرع، میگرن، نوروپاتی، دیستروفی عضلانی)

- بیماری‌های ارتوپدی (شکستگی، آسیب تاندونی، دردهای عضلانی و مفصلی، آسیب ورزشی، دردهای گردن، شانه، دست و ...)

- اختلالات کودکان (فلج مغزی، تأخیر حرکتی، اصلاحات حرکتی، اوتیسم، اختلال یادگیری، ضعف عضلانی و ...)

- توانبخشی بیماران قلبی عروقی، دیابت، سرطان و ... .

هدف کلی توانبخشی این است که به شما کمک کند توانایی های خود را بازگردانید و استقلال خود را دوباره به دست آورید. اما اهداف خاص توانبخشی برای هر فرد متفاوت است. این اهداف بستگی به این دارند که چه چیزی باعث ایجاد مشکل شده است، اینکه آیا علت مشکل دائمی است یا موقتی، فرد کدام توانایی‌ها را از دست داده‌ است و مشکل چقدر شدید است. به عنوان مثال می توان به مورد زیر اشاره کرد:

فردی که سکته کرده است ممکن است نیاز به توانبخشی داشته باشد تا بتواند بدون کمک لباس بپوشد یا استحمام کند.
یک فرد ورزشکار که دچار حمله قلبی شده است ممکن است نیاز باشد تحت توانبخشی قلبی قرار گیرد تا دوباره به ورزش بازگردد.
فرد مبتلا به بیماری ریوی ممکن است تحت توانبخشی ریوی قرار گیرد تا بتواند بهتر نفس بکشد و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشد.

هنگامی که توانبخشی انجام می شود، اغلب تیمی از ارائه دهندگان خدمات درمانی مختلف به فرد کمک می کنند. آنها برای تعیین نیازها، اهداف و برنامه درمانی با شما همکاری خواهند کرد. انواع روش های درمانی که ممکن است در یک برنامه درمانی قرار داشته باشد عبارتند از:

وسایل کمکی که ابزار، تجهیزات

توانبخشی برای افرادی مناسب است که توانایی هایی را که برای زندگی روزمره به آن نیاز دارند از دست داده اند. برخی از شایع ترین علل عبارتند از:

صدمات و تروما، از جمله سوختگی، شکستگی (شکستگی استخوان)، آسیب مغزی تروماتیک و آسیب نخاعی
سکته
عفونت های شدید
جراحی بزرگ
عوارض جانبی روش های درمان پزشکی، مانند درمان های سرطان
برخی از نقایص مادرزادی و اختلالات ژنتیکی
ناتوانی های مربوط به رشد
درد مزمن، از جمله درد کمر و گردن

در علوم بهداشتی، توانبخشی یا بازتوانی (به انگلیسی: Rehabilitation) فرآیندی است که در آن به فرد توانخواه کمک می‌شود تا توانایی از دست رفته خود پس از یک واقعه، بیماری یا آسیب را که منجر به محدودیت عملکردی وی شده است مجدداً به دست آورد. توانبخشی حوزه علمی بسیار وسیعی در مجموعه خدمات بهداشتی و درمانی محسوب می گردد و به افراد کمک می‌کند تا پس از ابتلا به مشکلاتی نظیر سکته، ضایعات نخاعی، جراحی‌های ارتوپدی، ضربه مغزی، سوختگی، کم شنوایی، اختلال پردازش مرکزی شنوایی، مشکلات تعادل و غیره، تا حد امکان بر مشکل خود غلبه نموده و استقلال عملکردی قبلی را باز یابد.

اصول
توانبخشی به معنای بازتوانی و بازگرداندن توانایی‌های یک فرد به حالت حداکثر استقلال اطلاق می‌گردد. در این طب بر خلاف پزشکی هیچگونه دارویی تجویز نمی‌شود و روند بازیافتن تواناییها تدریجی است.

شاخه‌های توانبخشی
با توجه به آن که آین طب بیشتر در مورد کودکان و بزرگسالانی کاربرد دارد که از نظر توانایی‌های جسمی ذهنی و یا گفتاری دچار مشکل می‌باشند رشته‌های دخیل در این فرایندها را شاخه‌ها یا اعضای تیم توانبخشی می‌دانند.این رشته‌ها (به ترتیب

مفهوم توانبخشی

توانبخشی یک فرآیند هدفمند است که به بازگرداندن توانایی های افراد و بهبود عملکرد های جسمی، حسی و عقلی آن ها کمک می کند. در واقع توانبخشی به معنی امید بخشیدن و آماده کردن فرد ناتوان برای داشتن استقلال و زندگی در جامعه و آماده سازی جامعه برای پذیرش او به عنوان یک شهروند عادی می باشد.

مطالعه بیشتر

اهداف توانبخشی

برخی از اهداف کلی توانبخشی عبارتند از:
• ایجاد امید به زندگی در افرادی که دچار اختلال یا ناتوانی هستند
• پیشگیری از معلولیت
• کنترل معلولیت و جلوگیری از پیشرفت آن
• افزایش آگاهی عمومی نسبت به معلولین و معلولیت
• کمک به استقلال و خودکفایی فرد معلول
• کمک به بهره مندی افراد ناتوان از فرصت های یکسان در مقابله با دیگر افراد
• ارائه تسهیلات و خدمات شهری مناسب جهت استفاده معلولین
• افزایش آگاهی معلولین نسبت به توانایی هایشان و تطبیق این توانایی ها با محیط
• کمک به تبدیل یک فرد ناتوان به شخصی موثر در جامعه
• ارتقای کیفیت زندگی معلولین و افراد ناتوان
• کمک به بازگشت افراد ناتوان به جامعه و داشتن یک زندگی عادی

تیم توانبخشی شامل چه کسانی می باشد؟

توانبخشی یک اقدام فردی نیست. بلکه یک کار گروهی در جهت ارتقای کیفیت زندگی مراجعین است که به وسیله همکاری تیمی از متخصصین در حوزه های مختلف انجام می پذیرد. به طورکلی اعضای تیم توانبخشی عبارتند از:

کادر اختصاصی

1. گفتاردرمانی

گفتاردرمانی یکی از مهمترین بخش های توانبخشی است که به حل مشکلات فرد در برقراری ارتباط کمک می کند. لکنت زبان، اختلالات تلفظی، مشکل در بلع، تاخیر در گفتار، مشکلات عضلانی فک و ... از جمله مشکلاتی است که گفتاردرمانگر به درمان آن ها می پردازد.

2. کاردرمانی

کاردرمانی به تمام ابعاد روحی، روانی و جسمی بیمار توجه کرده و سعی می کند تا با استفاده از کار و فعالیت و روش هایی مانند حرکت درمانی، کاردرمانی جسمی، کاردرمانی ذهنی و ... به درمان اختلالات ناشی از بیماری های مغز و اعصاب، مشکلات روانی و رفتاری، عقب ماندگی ذهنی، بیماری اوتیسم و ... بپردازد.

3. فیزیوتراپی

فیزیوتراپی به معنی درمان به وسیله تجهیزات و قوانین فیزیک است. در واقع فیزیوتراپیست با روش هایی مانند تمرینات ورزشی، لیزردرمانی، الکتروتراپی، مگنت درمانی، شاک ویو و ... به درمان اختلالات حرکتی افراد می پردازد.

4. ارتز و پروتز

ارتز به معنی وسایل کمکی و پروتز به معنی اندام مصنوعی، برای کمک به افرادی که دچار قطع عضو شده اند یا اختلالات حرکتی دارند، استفاده می شوند. همچنین ارتز و پروتز نسبت به سایر رشته های توانبخشی، ارتباط کمتری با افراد دچار معلولیت ذهنی دارد و بیشتر مراجعین آن ها، افرادی هستند که دچار معلولیت های جسمی شده اند. با این حال ارتز و پروتز را نمی توان تنها به این مورد محدود کرد. بلکه دامنه ی فعالیت این رشته بسیار گسترده تر است و مواردی چون درمان بدشکلی اندام، درد در زانو یا کف پا و ... را نیز شامل می شود.

5. شنوایی شناسی

شنوایی شناسی شاخه ای از علم پزشکی است که به پیشگیری و درمان اختلالات شنوایی می پردازد و به افرادی که دچار آسیب های شنوایی شده اند با اقداماتی نظیر تجویز سمعک، وسایل کمک شنوایی و کاشت حلزون کمک می کند.

کادر تخصص های پزشکی مرتبط

1. متخصص طب فیزیکی

طب فیزیکی یکی از تخصص های رشته ی پزشکی است که به تشخیص و درمان اختلالات فیزیکی بدن پرداخته و علاوه بر دارودرمانی از روش هایی مانند ورزش درمانی، ورزش در آب، جریان های الکتریکی و ماساژ، برای درمان و بازیابی توانایی های بیماران استفاده می کند.

2. ارتوپد

به طور کلی سیستم حرکتی بدن، شامل استخوان ها، مفاصل، عضلات و دیگر بافت هایی است که در اندام های حرکتی وجود دارند. و متخصص ارتوپد شاخه ای از جراحی است که سعی می کند از طریق روش های جراحی و غیر جراحی به تشخیص و درمان مشکلات سیستم حرکتی بدن بپردازد.

3. نورولوژیست

نورولوژیست یا متخصص مغز و اعصاب، پزشکی است که به تشخیص و درمان مشکلات و اختلالات سیستم عصبی ناشی از تشنج، صرع، سکته مغزی، ام اس، کمردرد، دیسک کمر و ... می پردازد.

4. روانپزشک

روانپزشک متخصصی است که به سلامت روانی بیماران کمک کرده و با استفاده از جلسات مشاوره، تجویز دارو و تحریک مغناطیسی مغز، به درمان اختلالات روانی می پردازد.

5. روماتولوژیست

روماتیسم اصطلاحی است که برای توصیف درد اندام های حرکتی به کار برده می شود. به طور کلی درد اندام های حرکتی دلایل متنوعی دارد و با اینکه این درد معمولا در مفاصل احساس می شود، ممکن است استخوان های دور از مفصل و عضلات را هم درگیر کند. همچنین روماتولوژیست یا متخصص روماتیسم، پزشکی است که در حوزه تشخیص و درمان درد اندام های حرکتی و بیماری های روماتیسمی تخصص دارد.

6. چشم پزشک

چشم پزشک، پزشک متخصصی است که به تشخیص و درمان اختلالات و بیماری های مربوط به چشم، پلک و مجرای اشکی می پردازد.

7. متخصص گوش و حلق و بینی

یکی از تخصص های مهم پزشکی که با راه تنفسی انسان سر و کار دارد، متخصص گوش و حلق و بینی است که به درمان پولیپ های بینی، ضایعات حنجره و تومورهای سر و گردن می پردازد.

کادر پرستاری

1. پرستار عمومی

پرستار یکی از اعضاء کلیدی و مهم در گروه مراقبت های بهداشتی ودرمانی است که در زمینه مراقبت، درمان و آموزش بیماران مهارت دارد و با جلب اعتماد و اطمینان بیمار و خانواده اش در طول روند درمان به او کمک می کند.

2. پرستار توانبخشی

پرستار توانبخشی، رشته ی خاصی از پرستاری است که از بیمارانی که دچار نقص و اختلالات حرکتی شده اند، مراقبت و حمایت می کند.

3. روان پرستار

روان پرستاری رشته خاصی از پرستاری است که در آن پرستار از دانش، تجربه، اصول ارتباطات انسانی و مهارت هایی در زمینه ی پرستاری استفاده می کند تا به افرادی که دچار اختلالات روانپزشکی، ناتوانی های هوشی و یادگیری می باشند، کمک کند.

کادر روانشناسی

1. روانشناس بالینی

روانشناس بالینی، یکی از تخصص های روانشناسی است که به افراد و خانواده ها، مراقبت های روانی و رفتاری ارائه می هد و به درک و درمان ناهنجاری، ناتوانی و آشفتگی های روانشناختی کمک می کند.

2. روانشناس عمومی

روانشناس عمومی پایه و اساس علم روانشناسی است که مشکلات، اختلالات، آسیب های روانی انسان را مطالعه می کند و توانایی افراد در برقراری ارتباط با دیگران را افزایش می دهد.

3. آموزش استثنایی

روان شناسی آموزش کودکان استثنایی شاخه‌ای از علم روانشناسی است که به شناخت و آموزش کلیه کودکان استثنایی شامل کودکان تیزهوش تا کودکان عقب مانده ذهنی، کودکان نابینا و کم بینا، کودکان ناشنوا و کم شنوا، کودکان دارای ناتوانی های تکلمی و کودکان دارای اختلالات حرکتی و ذهنی می پردازد.

یک کلینیک توانبخشی خوب در کرج چه ویژگی هایی دارد؟

با توجه به اینکه طول درمان و جلسات مراجعه به مراکز توانبخشی زمان بر است، رعایت برخی از نکات در این مراکز ضروری است و باعث اعتماد و اطمینان بیشتر و جلب رضایت بیمار می شود. برخی از این نکات عبارتند از:
• برخورد مناسب با بیماران و خانواده هایشان
• نظم در ارائه سرویس های نوبت دهی، اطلاع رسانی و جلسات درمانی
• ارائه برنامه های آموزشی برای خانواده ها
• حفظ سکوت و آرامش در فضای کلینیک
• ارتباط با سایر اعضای تیم درمان در خارج از مرکز
• وجود هماهنگی و تعامل بین متخصصین کادر درمانی

(امتیاز 4.9 | 4538 رای)