گفتاردرمانی کرج
کیوان :
گفتاردرمانی دکتر ناصر نیک افشار
همینطور که میدونیم افراد دارای مشکل گفتار نمیتونن به نحو احسنت شادی و غمهاشون را خوب با کسی به اشتراک بگذارن و روز به روز منزوی تر و افسرده تر خواهند شد.. ولی دکتر نیک افشار هر مریضی پیششون بره کلی درمانش رو به پیشرفت میره و خانواده هاشون خیلی راضی هستن خداروشکر و ما هم روسفید میشم پیششون..
مشاهده
|
سمیرا :
گفتاردرمانی دکتر ناصر نیک افشار
سلام، ایشون با درایت وتخصص خوبشون باعث شدن بچه ام تحصیل و یادگیری را ادامه بده و اعتمادبه نفسش بیشتربشه.
خداخیرش بده
مشاهده
|
لیدا :
گفتاردرمانی دکتر ناصر نیک افشار
جناب اقای نیک افشار یکی از بهترینها وبا اخلاق و همچنین با علم وحاذق در امور میباشند . بهشون بااطمینان کار روبسپارید
مشاهده
|
سارا :
گفتاردرمانی دکتر ناصر نیک افشار
بسیار مسلط و دلسوز هستن
مشاهده
|
سمیرا :
گفتاردرمانی دکتر ناصر نیک افشار
کودک ما هم با مشکلاتی همچون تلفظ در کلمات مواجه بود و ایشان به کمک ما اومد تا در زمینه حل مشکلات زبانی و ارتباطی رشد پیدا کند.
انشالله اینطور دکترای کاردان بیشتربشن
مشاهده
|
1.پاسخ ندادن کودک به سروصدا
2.کودکی که تا 15 ماهگی کلمه اول خود را نگفته است
3.کودکی که اجتماعی نیست و از تماس چشمی دوری می کند
4.کودکی که تا 2 سالگی کمتر از 50 کلمه گفته است
گفتاردرمانی در کرج چیست؟
با شنیدن نام گفتاردرمانی ممکن است به یاد مشکلاتی مانند تاخیر گفتار در کودکان، لکنت زبان و یا اشتباه تلفظ کردن حروف بیافتید؛ در حالی که گفتار درمانی طیف فعالیت بسیار وسیع تری دارد و به نقل از ویکی پدیا، حوزه گسترده تری از موضوعات شامل گفتار، زبان، بلع، صوت و ارتباط را دربرمی گیرد.
به طور کلی گفتاردرمانی یا آسیب شناسی گفتار و زبان، یکی از شاخه های توانبخشی است که به آسیب شناسی اختلالات گفتار و زبان می پردازد. و از آنجایی که خواندن، نوشتن، زبان بدن، حالات چهره و تماس چشمی همگی راه هایی برای ارتباط برقرار کردن می باشند، می توان گفت فعالیت گفتاردرمانگر تنها محدود به صحبت کردن نیست. برای مثال آسیب شناسی و درمان شخصی که به علت سکته مغزی دچار اختلال در گفتار شده است یا کسی که به علت قطع عضو و یا فلج شدن عضله زبان، قادر به صحبت کردن نیست هم در حیطه وظایف گفتاردرمانگر قرار می گیرد.
حیطه فعالیت گفتاردرمانی
متخصصین گفتاردرمانگر برای آسیب شناسی مشکلات مربوط به گفتار و زبان از علوم مختلفی مانند روانشناسی، آناتومی بدن، علوم اعصاب و ... بهره می گیرند و به طور کلی برخی از بیماری هایی که در حیطه فعالیتشان می باشد عبارتند از:
اختلالات گفتار
به طور کلی اختلالات گفتاری نوعی از اختلالات ارتباطی می باشند که انواع مختلفی دارند و می تواند شامل لکنت زبان، سرزبانی صحبت کردن و ... باشد. نقص شنوایی، بیماری های عصبی، آسیب های مغزی، کم هوشی، نقص فیزیکی یک عضو مانند دهان، فک و ... می تواند از دلایل بروز اختلالات گفتاری باشد. همچنین این اختلالات ممکن است تاثیرات منفی بسیاری داشته باشند اما اکثر آنها به کمک درمانگر، قابل درمان است.
لکنت زبان
لکنت زبان یک نوع اختلال گفتاری است که در آن فرد دچار تکرار یا کشیدن حروف اول، بیان پرفشار بخش اول کلمه، مکث، قفل شدگی و کشیده گویی می شود. لکنت زبان در هر سنی می تواند رخ دهد و اما در سنین 2 تا 4 سال رایج تر است. همچنین لکنت زبان اگر به موقع درمان نشود ممکن است باعث بروز اختلال تیک و مشکلاتی در حرکات صورت شود. گفتاردرمانگر با گرفتن تست های مختلف مشکل را تشخیص داده و برای جلسات درمانی برنامه ریزی می کند. همچنین انتخاب روش درمانی با توجه به شرایط هر فرد و تشخیص درمانگر متفاوت می باشد.
اختلالات تلفظ
یکی دیگر از اختلالات گفتاری، اختلال در تلفظ است که اغلب به دلایلی مانند ناهنجاری های فک، دهان، زبان، ناشنوایی، عقب ماندگی ذهنی، تقلید و الگوبرداری از اختلال تلفظی افراد دیگر به وجود می آید و گفتاردرمانگر با توجه به علت آن، برای جلسات درمانی و بهبود گفتار فرد برنامه ریزی می کند.
آسیب های شنوایی
آسیب های شنوایی و کم شنوایی بر روی میزان درک، گفتار و زبان فرد تاثیر می گذارد و مهمترین جنبه آن تاثیرات منفی بر روی مهارت های ارتباطی فرد می باشد. آسیب های شنوایی ممکن است در سنین مختلف و به دلایل مختلفی چون نقص مادرزادی، آسیب های ناشی از حوادث و ... رخ بدهد و بسته به سن شروع کم شنوایی، سن تشخیص آن، میزان کم شنوایی و علت بروز آن تاثیرات متفاوتی دارد. به طور کلی هرچه سن شروع کم شنوایی کمتر باشد و میزان کم شنوایی بیشتر باشد، اثرات منفی آن بر گفتار کودک بیشتر است و برای بهبود روند گفتاری او باید از یک گفتاردرمانگر کمک گرفت.
درمان تاخیر گفتار
مشکلات گفتاری در بین کودکان شیوع بالایی دارد و تاخیر در استفاده از مهارت های زبان و گفتار یکی از این مشکلاتی است که به دلایل مختلفی مانند عقب ماندگی ذهنی، مشکلات روانی، تاخیر در تکامل سیستم عصبی، اختلال اوتیسم، فلج مغزی و ... به وجود می آید. همچنین مواردی مانند صحبت نکردن با کودک، بازی نکردن با او، بی ثباتی عاطفی در خانواده، بی توجهی والدین به کودک و انتقادهای بیش از حد باعث تشدید این مشکل می شود. برای درمان تاخیر در گفتار کودکان حتما باید به یک گفتاردرمانگر مراجعه شود. متخصص گفتاردرمانی با توجه به مهارت های کلامی و زبانی کودک و در نظر گرفتن سایر جنبه های رشد او، در جهت درمان و رفع این این مشکل اقدام می کند.
اختلال در خواندن و نوشتن
اختلال در خواندن و نوشتن یکی از اختلالات ویژه یادگیری است و از آنجایی که کلمات نوعی سمبل زبانی برای برقراری ارتباط هستند، بررسی و درمان چنین اختلالاتی در حیطه کار گفتاردرمانی قرار می گیرد. کودکان مبتلا به این اختلال معمولا با ورود به مدرسه شناخته می شوند و برخلاف تصور عموم، بهره هوشی بالایی دارند و به هیچ وجه نباید به مدارس کودکان عقب مانده ارجاع داده شوند.
اختلالات یادگیری
اختلال یادگیری طیف وسیعی از مشکلات یادگیری را شامل می شود و به معنای نقص در هوش نیست و کودکان دچار اختلال یادگیری تنبل یا کم هوش نیستند. کودکان و بزرگسالانی که به اختلال یادگیری دچارند، درک متفاوتی نسبت به سایرین دارند و لازم است آموزش آنها به شکلی باشد که با شیوه یادگیریشان، سازگاری داشته باشد. همچنین روانشناس بالینی با تخصص کودکان، فوق تخصص روانپزشکی کودکان، متخصص روانسنجی، متخصص کاردرمانی و متخصص گفتاردرمانی از جمله افراد متخصصی هستند که در حوزه اختلالات یادگیری فعالیت می کنند.
توانبخشی سکته مغزی
معمولا پس از سکته مغزی، مشکلات گفتاری و زبانی برای فرد ایجاد می شود و بعد از ثابت شدن وضعیت پزشکی او، باید گفتاردرمانی سکته مغزی شروع شود. بهبود مهارت های بلعیدن، تقویت ارتباطات، بهبود درک شنیداری و مهارت های گفتاری از جمله وظایف گفتاردرمانگر در رابطه با افراد مبتلا به سکته مغزی می باشد.
درمان آبریزش دهان
آبریزش دهان به معنای جاری شدن بزاق به بیرون از دهان به صورت غیرارادی است که اغلب به علت ضعف یا عدم رشد عضلات اطراف دهان اتفاق می افتد. آبریزش دهانی در دوسال اول زندگی طبیعی است اما در صورتی که در کودکانی با سنین بالاتر و یا بزرگسالان دیده شود می تواند نشانه یک بیماری، تاخیر رشدی و یا مصرف داروهای خاص باشد. پزشکان معمولا به کودکان زیر 4 سال که با این مشکل روبه رو هستند، هیچ درمانی پیشنهاد نمی کنند ولی در شرایطی که آبریزش دهانی خیلی شدید باشد، اقدام به درمان توصیه می شود. این مشکل با توجه به علت آن و تشخیص پزشک راه های درمانی متفاوتی دارد با این حال گفتاردرمانگر ها و کاردرمانگر ها برای کمک به بستن لب ها و کنترل بزاق دهان به فرد آموزش می دهند.
مشکلات بلع
اختلالات بلع یا دیسفاژی شامل مشکلاتی در گرفتن غذا، مکیدن، جویدن و بلعیدن آن است که در انتقال مواد غذایی از دهان تا معده بوجود می آید. این مشکل ممکن است در سنین مختلف و با بروز علائم مختلفی مانند سرفه های مکرر، احساس گیرکردن غذا، باقی ماندن غذا در حفره دهان و احساس گرگرفتگی بعد از غذا در بزرگسالان و امتناع از خوردن غذا و مایعات، طولانی شدن مدت غذا خوردن، مشکل در مکیدن شیر، کم بودن وزن نسبت به همسالان، عفونت های تنفسی مکرر و آبریزش دهانی شدید در کودکان همراه باشد. از آنجایی که اختلال بلع، مشکلات مختلفی برای فرد بوجود می آورد برای تشخیص علت و درمان آن از یک تیم درمانی شامل پزشک عمومی، متخصص گوش، حلق و بینی، گفتاردرمانگر، متخصص گوارش، متخصص مغز و اعصاب، روانپزشک و متخصص تغذیه استفاده می شود.
زبان پریشی (آفازی)
فازی یا زبان پریشی یک نوع اختلال در زبان است که بر روی درک، بیان، خواندن و نوشتن فرد تاثیر می گذارد. یکی از شایع ترین دلایل بروز آفازی، سکته مغزی است؛ با این حال مواردی مانند تصادف، ضربه به سر، تومور یا التهاب در سر نیز می تواند منجر به بروز آفازی در فرد شود. در این بیماری درمان شرایط عمومی به عهده پزشک و متخصص مغز و اعصاب است و درمان جنبه های گفتاری، صحبت کردن و بلع بیمار آفازی به عهده گرفتاردرمانگر می باشد.
شکاف کام و لب
شکاف کام و لب یا لب شکری یک مشکل مادرزادی است و در اوایل دوران بارداری شکل می گیرد. جراحی اولیه لب در 2 تا 3 ماهگی و جراحی اولیه کام در 9 ماهگی انجام می شود. همچنین کودکان مبتلا به شکاف کام و لب ممکن است دچار مشکلات گفتاری بشوند و بیش از نیمی از آن ها در طول دوران کودکی خود به گفتاردرمانی نیاز پیدا می کنند؛ با این وجود بسیاری از این کودکان تا سن 5 سالگی، مشکلات گفتارشان اصلاح خواهد شد.
چگونه یک مرکز گفتاردرمانی خوب در کرج پیدا کنیم؟
گفتاردرمانی در واقع یک کار گروهی است و متخصص گفتاردرمانی برای رسیدن به نتیجه مطلوب بسته به نوع مشکل فرد ممکن است با روانشناس، شنوایی سنج، فیزیوتراپ، متخصص گوش، حلق و بینی، متخصص مغز و اعصاب و متخصص کودکان ارتباط داشته باشد. همچنین یک گفتاردرمانگر خوب باید بتواند ارتباط خوبی با مراجعه کنندگان خود برقرار کرده و از آنجایی که گفتاردرمانی یک کار زمان بر و طولانی است، با صبر و حوصله فرآیند درمان را جلو ببرد. همچنین یک درمانگر خوب با توجه به علایق و شرایط مراجعه کننده روند درمان را پیش می برد؛ برای مثال بهتر است تمرینات کودکان در قالب بازی باشد تا کودک را خسته و بی حوصله نکند. به طور کلی انتخاب یک درمانگر خوب تاثیر بسزایی در بهبود روند درمان دارد. به همین دلیل ما در بانک مشاغل کرج تبلیغ، لیستی از بهترین مراکز گفتاردرمانی کرج را معرفی کرده ایم.
سوالات متداول درباره گفتاردرمانی
گفتاردرمانی برای چه مواردی استفاده می شود؟
به طور کلی گفتاردرمانی برای ارزیابی و درمان مشکلات ارتباطی و اختلالات گفتاری نظیر لکنت زبان، تاخیر در تکلم، اختلال در صوت و تلفظ، اختلالات ناشی از نقص در اعضای فک، دهان و ... می باشد.
چطور می توانید بفهمید فرزند شما به گفتاردرمانی احتیاج دارد؟
به طور کلی برخی از علائم وجود اختلالات گفتاری و تاخیر در گفتار کودکان عبارتند از:
1. پاسخ ندادن کودک به سروصدا
2. کودکی که تا 15 ماهگی کلمه اول خود را نگفته است
3. کودکی که اجتماعی نیست و از تماس چشمی دوری می کند
4. کودکی که تا 2 سالگی کمتر از 50 کلمه گفته است
گفتاردرمانی چه فوایدی دارد؟
بهبود افراد مبتلا به اختلالات گفتاری، درمان مشکلات ناشی از بلع، بهبود لکنت زبان، افزایش اعتماد به نفس و کاهش اضطراب از جمله فواید گفتاردرمانی می باشد.