کاردرمانی کرج
رحمانی :
کاردرمانی آوا
من یه دختر اعصاب وروان وکم ذهنی دارم که مشکل بعل داره یعنی هرچی میخوره نمیجوهه قورت میده .قابل علاج است.۳۰سالشه.ممنون میشم جواب بدید
مشاهده
|
مریم میرزای :
کلینیک کاردرمانی آینده
سلام دختر من گوشت نمی خوره و نمیزاره موهاشو شونه کنم و کش ببندم به من گفتم کاردرمانی حسی میتونه کمک کنه لطفا راهنمای کنید
مشاهده
|
امیر :
کاردرمانی و گفتار درمانی قادریان
عالی هستن و پر انرژی ومهربان
مشاهده
|
ayda khani :
کاردرمانی و گفتار درمانی قادریان
سلام خسته نباشید من مادرم ترسید و بخاطر شوکی که بهش وارد شده زبونش بند اومده و اصلا نمیتونه حرف بزنه باید چیکارکنیم
مشاهده
|
فاطمه محسن زاده :
کاردرمانی و گفتار درمانی قادریان
آقای دکتر قادریان بسیار مهربون و خوش اخلاق هستن. من بچم مشکل نرمی عضله و استخوان داره و هیچ جایی تشخیص هایی ک آقای دکتر دادن و نداده بودن و با تشخیصی ک دادن بچم رو بهبودی کامل هستش و خداروشاکرم ک پیششون هستم🙏
مشاهده
|
کاردرمانی کرج چیست؟
کاردرمانی همانطور که از اسمش پیداست به معنی درمان با استفاده از کار و فعالیت است. کاردرمانی در واقع یکی از شاخه های توانبخشی است که تمامی ابعاد روحی، روانی و جسمی بیمار را در نظر می گیرد. برای مثال فردی که دچار سکته مغزی شده است، برخی مهارت های حرکتی و کلامی اش را از دست می دهد و این باعث بروز مشکلاتی در زمینه کاری و ارتباطات خانوادگی و اجتماعی او می شود. متخصص کاردرمانی با توجه به شرایط بیمار یک برنامه جامع ارائه می دهد و تلاش می کند فرد توانایی به کار گیری اعضای بدن خود را مثل سابق پیدا کند. به طور کلی متخصصان کاردرمانی به بهبود توانایی برای انجام فعالیت های روزمره کمک می کنند. فعالیت های روزمره از نگاه یک کودک، بازی با دوستان است و از نگاه بزرگسالان می تواند انجام کارهای شخصی مانند دوش گرفتن، غذا خوردن، رانندگی، آشپزی و ... به صورت مستقل باشد.
مطالعه بیشتردر مراکز کاردرمانی چه خدماتی ارائه می شود؟
به طور کلی ارائه خدمات در این زمینه از نوزادی تا پیری را در بر می گیرد و با توجه به نوع مشکل و شرایط فرد، کاردرمانگر روش درمانی مناسب او را در پیش می گیرد.
کاردرمانی جسمی
در کاردرمانی جسمی، کاردرمانگر فعالیت هایی را به مراجعه کننده می دهد تا بتواند ضعف های عضلانی و اختلالات حرکتی خود را برطرف کند. همچنین افرادی که بیماری های مغز و اعصاب مانند فلج مغزی، تاخیر حرکتی، پارکینسون، ام اس و اوتیسم دارند و یا افرادی که به علت جراحی و مشکلات ارتوپدی دچار ضعف های اسکلتی، عضلانی و اختلالات حرکتی هستند، به کاردرمانی جسمی نیاز دارند.
کاردرمانی ذهنی
این نوع کاردرمانی در جهت بهبود توانایی های ذهنی برای کسانی که دچار اختلالات یادگیری هستند و یا در یکی از فعالیت های ذهنی مانند تمرکز، حل و درک مسئله، توانایی استدلال کردن و ... مشکل دارند، انجام می شود. و به طور کلی افرادی که دارای معلولیت ذهنی هستند، دچار اختلالات یادگیری در زمینه های ریاضی، خواندن و نوشتن هستند و یا بین توانایی های حسی و حرکتی تعادل ندارند، همگی به کاردرمانی ذهنی نیاز دارند.
کاردرمانی روانی
این نوع کادرمانی در جهت بهبود اختلالات روانی برای افرادی که دچار مشکلات رفتاری، اختلالات اخلاقی، افسردگی، اختلالات اضطرابی، توهم، هذیان و ... هستند، انجام می شود.
تکنینک های رفتاری
این روش در جهت تغییر در رفتارهای کنونی، رفتارهای نادرست و الگوهای فکری نامناسب انجام می شود. به طور کلی کودکان و بزرگسالانی که دچار اختلالات رفتاری، بیش فعالی، نقص توجه و تمرکز، خشم، پرخاشگری و ناتوانی در مدیریت آن ها هستند، نیاز به رفتار درمانی و استفاده از تکنیک های رفتاری دارند.
بازی درمانی
با اینکه بازی درمانی می تواند برای بزرگسالان هم استفاده شود، بیشتر برای کودکان انجام می شود. در این روش به کودکی که دچار مشکل شده است، کمک می شود تا ابتدا از طریق بازی با درمانگر و محیط بیرون، ارتباط برقرار کند و سپس برای کودک این امکان فراهم می شود تا هیجانات منفی خود را پیدا کرده و راه های مقابله با آن را بیابد.
حرکت درمانی (تمرین درمانی)
حرکت درمانی در جهت ایجاد هماهنگی حرکتی، بهبود حوزه های شناختی شامل ادراک و توجه، هماهنگی بینایی حرکتی و بهبود تعادل فرد انجام می شود.
اتاق تاریک
اتاق تاریک یکی دیگر از روش های درمانی است که به بهبود توانایی دیداری شنیداری، هماهنگی چشم و دست، کنترل محیط از راه دور، افزایش ادراک عمق، تقویت حافظه دیداری و افزایش توجه به محرک های دیداری و شنیداری کمک می کند. و کودکانی با مشکلات هوشی، اختلالات توجه و تمرکز، مشکلات رشدی و ... می توانند از این روش استفاده کنند.
چه افرادی به کاردرمانی نیاز دارند؟
به طور کلی تمام افرادی که در انجام فعالیت های روزانه خود مشکل دارند یا دچار اختلالاتی در زمینه حرکتی، رفتاری، روانی و .... شده اند می توانند از خدمات کاردرمانی در جهت بهبود خود استفاده کنند. برخی از این مشکلات و بیماری ها عبارتند از :
• کسانی که دچار سکته مغزی شده اند
• آسیب دیدگی نخاع
• بیماری های مغز و اعصاب
• عدم حفظ تعادل در بدن
• افراد مبتلا به سرطان
• بیماری ام اس (MS)
• مشکلات روانی و رفتاری
• اختلالات یادگیری
• افراد مبتلا به آلزایمر
• کودکان بیش فعال
• کودکان اوتیسم
• اختلالات کمبود توجه
• عقب ماندگی ذهنی
• اختلالات گفتاری
• اختلال رشد کودک
• اشخاص مبتلا به سندرم داون
• کاردرمانی دست
• درمان کم بینایی
• توان بخشی رانندگی
خدمات کاردرمانی در کجا انجام می شود؟
کاردرمانان در مکان های مختلفی مشغول به فعالیت هستند که عبارتند از :
• بیمارستان ها
• مراکز توان بخشی
• اردوگاه کاردرمانی و زندان
• مدارس استثنایی
• خانه های سالمندان
• مراکز کاردرمانی
کاردرمانی چه فرقی با فیزیوتراپی دارد؟
به نقل از مقاله ای در سایت Healthline، فیزیوتراپی و کاردرمانی دو نوع مراقبت توانبخشی است که با هدف بهبود و جلوگیری از وخیم شدن وضعیت یا کیفیت زندگی بیمار در اثر آسیب، جراحی یا بیماری انجام می شود. با وجود اینکه هر دوی آن ها شباهت هایی نظیر ارزیابی بیمار، انتخاب روش درمان متناسب با شرایط او و کمک به بهبود توانایی های بیمار دارند، همچنین تفاوت هایی نیز وجود دارد که عبارتند از:
1. فیزیوتراپی بر روی بهبود حرکت و عملکرد بیمار تمرکز دارد و این در حالیست که کاردرمانی علاوه بر بهبود وضعیت جسمانی، به بهبود شرایط روانی فرد نیز کمک می کند.
2. یکی از ویژگی های مهم کاردرمانگر بهره گیری از خلاقیت در روش های درمانی است در حالی که فیزیوتراپیست به علت کار با ابزارهای خاص، نیاز به خلاقیت خاصی ندارد.
3. فعالیت های جسمانی که کاردرمانگر به مراجعین خود می دهد، عملکردی و کاربردی است. برای مثال کاردرمانگر به کسی که قادر نیست از یک دستش استفاده کند تمریناتی مانند شانه کردن موی سر، مسواک زدن، بستن دکمه ها، پرتاب توپ، نقاشی کشیدن و امضا کردن با دست ضعیف می دهد و این در حالیست که فیزیوتراپیست بر روی بالا بردن قدرت عضلانی و توانایی های غیر عملکردی بیمار تمرکز دارد.
4. از آنجایی که کاردرمانگر به بعد روانی مراجعه کنندگان نیز توجه می کند، نسبت به فیزیوتراپیست رابطه عاطفی بیشتری با بیماران برقرار کرده و به تقویت اعتماد به نفس و ایجاد حس ارزشمندی در بیمار اهمیت بیشتری می دهد.
ویژگی های یک کلینیک کاردرمانی خوب در کرج
یکی از مشکلات عمده ای که ممکن است افراد هنگام مراجعه به مراکز کاردرمانی با آن مواجه باشند این است که چطور می توانند یک کلینیک خوب با متخصصانی با تجربه پیدا کنند. از این رو در ادامه برخی از ویژگی های یک کلینیک درمانی خوب را بررسی می کنیم. همچنین ما در وبسایت کرج تبلیغ، لیستی از بهترین مراکز کاردرمانی کرج را معرفی کرده ایم.
رعایت بهداشت محیط
محیط کلینیک باید بهداشتی و تمیز باشد تا شخص مراجعه کننده دچار بیماری دیگری نشود به علاوه اهمیت رعایت بهداشت در مراکز کاردرمانی کودکان بیشتر است زیرا کودکان حساسیت بیشتری دارند.
هماهنگی بین تیم درمانی
به طور کلی یک تیم توانبخشی شامل متخصصین طب فیزیکی، فیزیوتراپیست، کاردرمانگر، گرفتاردرمانگر و ... است که در صورتی که بین تیم درمان هماهنگی لازم وجود داشته باشد، روند درمان کیفیت بیشتری خواهد داشت.
استفاده از تجهیزات مناسب
ایمن بودن وسایل، به روز بودن و استفاده از تعداد مناسب وسیله در کلینیک یکی دیگر از نکاتی است که در انتخاب مراکز درمانی باید به آن توجه شود. به خصوص در رابطه با کاردرمانی کودکان، ایمن بودن تجهیزات اهمیت بالایی دارد.
سوالات متداول درباره کاردرمانی
کاردرمانی چیست و شامل چه خدماتی می باشد؟
به طور خلاصه کاردرمانی یکی از شاخه های توان بخشی است که با استفاده از روش های حرکت درمانی، رفتار درمانی، بازی درمانی و ... به بهبود وضعیت جسمانی و روانی بیماران کمک می کند.
کاردرمانی برای چه سنی مناسب است؟
کاردرمانی برای تمام گروه های سنی از نوزادی که تاخیر در گرفتن گردن دارد تا فرد کهن سالی که به علت سکته مغزی دچار اختلالات حرکتی شده است، مناسب است.
آیا یک متخصص کاردرمانی می تواند فیزیوتراپی را انجام دهد؟
متخصصین کاردرمانی و فیزیوتراپی اغلب با هم کار می کنند و با استفاده از روش ها و ابزارهای مشابه درمانی، شرایط مشابه را برطرف می کنند. با این وجود تمرکز اصلی فیزیوتراپی بهبود عملکردی حرکتی است. در حالی که کاردرمانی بر نحوه استفاده بیمار از مهارت های حرکتی تمرکز می کند و این دو حرفه تفاوت هایی دارند.